Pelajari Tentang Mawar Grandiflora Dan Mawar Teh Hybrid

Pelajari Tentang Mawar Grandiflora Dan Mawar Teh Hybrid

Dalam artikel ini, kita akan melihat dua klasifikasi bunga mawar: Teh Hybrid rose dan Grandiflora rose. Ini adalah antara dua jenis semak mawar yang paling popular ditanam.

Apa itu Teh Bunga Hibrid?

Bunga mawar teh hibrida biasanya menjadi perhatian ketika kebanyakan orang memikirkan bunga mawar. Mekar cantik klasik yang berpusat tinggi inilah yang banyak diberikan atau diterima oleh rakan atau orang tersayang. Mekar yang indah ini dapat membantu mengekspresikan Cinta, Kegembiraan, Kedamaian dan Simpati dengan lebih baik daripada kebanyakan kata yang dapat diucapkan.

Bunga mawar teh hibrid menghasilkan bunga yang biasanya satu hingga batang di atas tongkat tinggi dengan batang panjang yang sempurna untuk dipotong. Kadang-kadang dia akan berbunga dalam kelompok, tetapi selalunya tunas sampingan yang dihasilkannya dikeluarkan (dikeluarkan) sebelum mereka memperoleh ukuran yang besar. Mereka yang menunjukkan bunga mawar di bunga mawar dan mereka yang menanam bunga mawar untuk kedai bunga atau kedai bunga menginginkan bunga besar berpusat tinggi untuk kegunaannya.

Hampir semua mawar teh hibrid mekar berulang kali sepanjang musim panas. Mereka menyukai cahaya matahari mereka dan memerlukan sinar matahari minimum lima jam untuk berprestasi dengan baik, semakin banyak sinar matahari yang lebih baik biasanya. Cahaya matahari pagi adalah yang terbaik dengan sebahagian cahaya dari cahaya matahari yang paling panas.

Mawar teh hibrid dianggap sebagai Mawar Moden dan berasal dari salib bunga mawar hibrida dan teh mawar. Kekeringan bunga mawar teh hibrida melebihi yang dimiliki oleh ibu bapanya dan, dengan demikian, telah menjadi semak mawar yang sangat popular. Sebilangan besar teh hibrida mempunyai aroma yang indah, harumannya ringan hingga kuat.

Beberapa mawar teh hibrid kegemaran saya ialah:

 • Rose Veteran ‘Honor
 • Chicago Peace Rose
 • Gemini Rose
 • Liebeszauber Rose
 • Mister Lincoln Rose

Apa itu Grandiflora Rose?

Mawar grandiflora nampaknya dimulai dengan semak mawar bernama Ratu Elizabeth, bunga mekar berwarna merah jambu sederhana yang diperkenalkan sekitar tahun 1954. Dia adalah kecantikan mekar yang benar-benar elegan, persilangan antara mawar teh hibrid dan floribunda mawar. Dia benar-benar memilih bahagian terbaik kedua ibu bapanya, dengan teh hibridnya yang berpusat tinggi seperti mekar yang indah pada batang panjang, sangat baik untuk memotong karangan bunga dan sebagainya. Dia juga memperoleh daya tahan, penghasilan mekar berulang dan penghasilan kluster floribunda rose.

Bunga mawar grandiflora suka tumbuh tinggi dan biasanya melebihi semua bunga ros lain selain dari pendaki, tentu saja. Seperti teh hibrida dan klasifikasi mawar lain, dia suka cahaya matahari dan juga suka diberi makan dengan baik dan disiram dengan baik, tidak terlalu diberi makan atau dibasahi basah sehingga mempunyai zon akar yang lembap, cukup lembap untuk pengambilan air yang baik untuk membawa nutrien melalui zon akarnya ke istana mekar di atas!

Sebilangan semak mawar grandiflora kegemaran saya ialah:

 • Bunga Wangi Plum Rose
 • Rose Medal Gold
 • Lagerfeld Rose
 • Ch-Ching! Rose
 • Strike It Rich Rose
 • Kejohanan Bunga Mawar

Pelajari Tentang Mawar Grandiflora Dan Mawar Teh Hybrid

Kedua-dua semak mawar ini suka tumbuh tinggi dan biasanya memerlukan 30 inci ke sedikit lebih banyak ruang di sekitar mereka untuk peredaran udara yang baik. Teh hibrida dan semak mawar grandiflora mempunyai mekar yang terdapat dalam pelbagai warna bergantung pada semak mawar yang dipilih. Satu warna atau campuran warna untuk setiap belukar, bagaimanapun, dan selain warna biru atau hitam, kerana warna-warna tersebut telah menghindari hibridisasi yang berusaha mencapainya selama bertahun-tahun.

Video: Panduan Lengkap menanam dan merawat bunga mawar,agar mawar rajin berbunga, cara menanam mawar di pot

Like this post? Please share to your friends:
Tinggalkan Balasan

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB